V petek, 27. septembra 2024, je v 4. razredu potekalo medpredmetno povezovanje pri neobveznem izbirnem predmetu angleščina ter športu. Namen sodelovanja je bilo učenje skozi igro ter upoštevanje pravil. Sodelujoča učitelja sva izvedla z učenci igre, ki smo jih učitelji naše šole spoznali lansko leto na eni izmed učiteljskih konferenc.

Učenci so pri angleščini obravnavali šolska pravila in navodila. Prvo so jih v krogu spoznali in pokazali, nato so jih razvrstili in ugotavljali kaj je pravilo in kaj navodilo ter kaj oboje. Z igro 123 vlakec so utrjevali navodila. Utrjevali so jo tudi z igro kjer so stali v notranjem in zunanjem krogi ter izmenično govorili pravila oz. navodila, ki so se ga spomnili. Ko so slišali plosk, se je notranji krog premaknil v smeri urinega kazalca za eno mesto.

Pri športu so se učenci skozi igro najprej ogreli na način, da so posnemali različne živali. Nato so s pomočjo igre 123 vlakec utrjevali poštevanko, hkrati pa tudi med sabo tekmovali. Umirjali so se na način, da so z zaprtimi očmi poskušali čim bolj natančno ugotoviti čas 30 sekund.

Namen medpredmetnega sodelovanja je bil, da učenci skozi igro in upoštevanje pravil osvojijo in ponovijo znanje ter spoznajo, da lahko pouk poteka tudi na drugačen, zanimiv način.

Marijana Baraba in Kristijan Marinič

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost