V četrtek, 21. septembra, je v našem šolskem okolišu potekal pravi karneval. Na pobudo učiteljice Tadeje Bencak Kerčmar, idejne vodje prireditve ŠPORT ŠPAS – druženje in gibanje vse generacij, so se na naših šolskih igriščih postavile  stojnice, ob katerih so potekale različne dejavnosti. Tako so se obiskovalcem predstavili lokalni pridelovalci hrane in drugih proizvodov, predstavniki NIJZ in Centra za krepitev zdravja ter učenci v vlogi predstavnikov Zdrave šole. Učenci, učitelji  in obiskovalci so lahko opravili meritev srčnega utripa, krvnega tlaka, sladkorja v krvi ter se preizkusili v TAPINGU oz. merjenju spretnosti; športne dejavnosti pa so se izvajale na kolesarskem poligonu, pri predstavitvi karateja in ženskega nogometa, slednjega so predstavile članice ŽNK Goričko. Bumerang sreče pa je pripravil različne aktivnosti, pri katerih so se obiskovalci malo razgibali. Večina njihovih dejavnosti se je nanašala na jesen, kot na primer lačna buča, jesensko strašilo, hola hop obroči, mišje-lovka, jesenski spomin z ročnimi ilustracijami in jesenski kriket.

Vso dogajanje je budno spremljala tudi šolskega novinarstva. Na našo pobudo so obiskovalci na lističe zapisali svoje vtise, ki so jih potem zalepili na posebno tablo; le ta se nahaja v jedilnici šole.

Zbrali smo tudi izjave ponudnikov, obiskovalcev in nasploh udeležencev; nekaj izmed njih smo dodali tudi v našo reportažo:

Ksenija Žunič Gomboc, predsednica Sveta staršev OŠ Gornji Petrovci

Kako ste zadovoljni z udeležbo staršev na športni dan? Se mi zdi, da je udeležba kar lepa glede na to, da se dogodek dogaja prvič. Seveda so ob tem času službe, tako da je razumljivo, da je med obiskovalci tudi več babic in dedkov, ki so nadomestili odsotnost staršev.

Jasmina Črnko Papič, predstavnica NIJZ Murska Sobota

Na katero temo se nanaša vaša stojnica? Mi prihajamo iz NIJZ z območja Murske Sobote in na naši stojnici se pogovarjamo  predvsem o zdravem življenjskem slogu, s poudarkom na gibanju. Tako imamo pripravljene različne družabne igre kot je človek ne jezi se, kjer nekako iščemo pot do zdravja preko gibanja in zanimiv iger.

Johann Laco, ravnatelj OŠ Gornji Petrovci

Kako ste prišli na idejo, da bi pripravili dogodek Šport in špas? Na to idejo smo prišli na podlagi tega, da je v zadnjih letih bilo malo možnosti za druženja v šoli in zelo malo priložnosti, da bi lahko k nam povabili starše, stare starše in vse ostale, vedno dobrodošle obiskovalce. Projekt Šport in špas je odlična priložnost, da se danes skupaj družimo in da smo lahko povabili tudi lokalne obrtnike oz. ponudnike, ki so nam sami predstavljali svojo dejavnost.

Franc Šlihthuber, župan občine Gornji Petrovci

Današnji dan se mi zdi odličen! Veseli me, da je druženje in da se nas je zbralo dosti ljudi! Organizacija je v redu, z ozirom na ponudbo je to odlično pripravljeno. Mislim, da so vse stojnice zanimive, vsak se je po svoje predstavil in vsak obiskovalec lahko uživa v izbrani ponudbi oz. dejavnosti, za katero se je sam odločil.

Učiteljica Tadeja Bencak Kerčmar, idejna vodja prireditve

Danes sem vodja te dejavnosti, se pravi športnega dne na naši šoli pod imenom Šport in špas. Z današnjim dnem sem zelo zadovoljna, veseli me, da nam je vreme naklonjeno, še bolj pa me veseli, da se je dogodka udeležilo veliko ljudi, da so prišle vse generacije, tako lahko pokažemo mladim, da je zabava, druženje, igranje z odraslimi nekaj lepega, hkrati pa mislim, da se tudi odrasli ob tem dobro počutijo. Moja naloga danes je, da nadziram vse skupaj, tako da sem obiskala vse stojnice, vse dejavnosti, vsepovsod sem se ustavila, poklepetala in se tudi podružila. Tako kot večina učencev, učiteljev in obiskovalcev.

 

Alex Kovač Hozjan in Kiara Šeruga, mladi novinarki OŠ Gornji Petrovci

(Skupno 366 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost